Hjemmelavede BBQ-Spareribs med nordisk coleslaw

Spareribs er noget af et kødorgie, som derfor kun behøver simpelt tilbehør.


Det er noget næsten alle holder af, for det smager lækkert og er overraskende nok virkelig nemt at lave. Alt du skal bruge er kamben, som kan købes i de fleste større supermarkeder – eller hos slagteren.


Hvad er hemmeligheden?...

... Smagen skal bygges op i lag!


Kamben skal først marineres i det der kaldes en rub og langtidssteges i ovn, så de bliver dejligt møre og kødet nemt slipper benene.


Herefter laves en BBQ-sovs, som pensles udover benene inden de færdigsteges på grill i ovnen.

– eller på en rigtig grill, hvis man har tilgang til sådan en.


Kødet er som udgangspunkt forholdsvis fedtrigt, som er med til at give den gode smag – og derfor er energiindholdet også højere end magre kødtyper som kylling, kalkun og lignende.


Da energiindholdet er i den højere ende, byder denne opskrift på en frisk mager salat til, således det samlede måltid ikke sprænger kaloriebudgettet.



Under stegningen smelter meget af fedtet fra, der reducerer energiindholdet en smule.


Hele nøglen ved at få gode og saftige kamben er langtidsstegning. Så det er godt at sætte nogle timer af - til gengæld passer de sig selv!



Opskrift

2 portioner


I én portion:

Kalorier: 400 Proteiner: 40 g Kulhydrater: 10 g Fedt: 20 g


Forberedelestid: 10 min

Samlet tid: 6 timer


Indhold:

350-400 gram kamben (ét stykke)

Rub: ½ spiseske salt

½ spiseske paprika

1 teskeer hvidløgspulver

½ teske chilipulver

½ teske sennepspulver

½ teske peber

½ teske løgpulver


BBQ-marinade:

½ dl ketchup

1 spiskeske æblejuice

1 knivspids chili

½ teske salt

½ teske rørsukker

1 spisske brun farin


Salat

50 gram spidskål

50 gram rødkål

50 gram grønkål 1 gulerod 1,5 dl let cremefraiche/skyr/græsk yoghurt 1 spiseske hvidvinseddike 1 spiseske sukker Salt Peber

Kamben kan efterhånden købes i de fleste større supermarkeder eller hos slagteren

SÅDAN GØR DU:

1) Tænd ovnen på 90 grader. Start at blande alle ingredienserne sammen til din rub. Fjern hinden bag på dit stykke kamben og masser rubben ind i kødet.


2) Pak kødet ind i et stykke staniol og læg det på en bradepande, som sættes ind midt i ovnen i ca. 5 timer. Imens kødet er i ovnen, kan du begynde at forberede salaten og marinaden.


3) Skyld kålen, skræl gulerødderne og riv eller finhak det hele i små strimler/stykker.


4) Bland creme fraiche, eddike og sukker i en skål. Smag til med salt og peber.

5) Vend dressingen med grøntsagerne i en skål og sæt på køl.


6) Bland marinaden, så den er klar til at blive penslet på benene efter 5 timer.


7) Efter 5 timer tages benene ud, ovnes skrues op på grill og marinaeden fordeles jævnt over kødstykket, hvorefter kødet sættes i ovnen igen i ca. 10 min til marinaden er blevet gylden.


8) Kødes tages ud og køles af i ca. 10 min. Herefter skæres benene ud og serveres i to portioner, sammen med salaten.


Efter kødet er marineret, sættes det endnu engang ind på grill i ca. 10 minutter

Velbekomme!



Se mere på www.knaap.dk


Skrevet af:

DANIEL KNAAP

✔ st. cand.scient klinisk ernæring

✔ Statsautoriseret klinisk diætist

✔ Personlig Træner

✔ Sportsskadeterapeut

✔ Fitnessinstruktør

✔ Ernæring og sundhed

www.knaap.dk

60 visninger
  • Facebook
  • Instagram Social Ikon

Adresse:

Trekronergade 147b

2500 Valby 

kontakt@knaap.dk

Tel: 53 53 35 53 

KNAAP

KOST • TRÆNING • COACHING

Kontakt mig her - så ringer jeg dig op!