Indisk kylling i karry med citron og fuldkornsris

Denne kylling i karry er inspireret af det indiske køkken og er fuld af smag fra både hvidløg, ingefær, kanel, cayenne og syrlig citron. Den er super nem at lave og serveres med fuldkornsris, som er med til at holde dig mæt i længere tid. Det samlede måltid har en god kombination af både kulhydrater, fedt og proteiner.


4 personer


I én portion:

Kalorier: 500 Proteiner: 35 g Kulhydrater: 65 g Fedt: 15 g


Forberedelestid: 20 min

Samlet tid: 45 min


Indhold:

1 spiseske olivenolie

1 løg

2 fed hvidløg

3 spiseskeer karry

1 teske spidskommen

1 teske kanel

1 teske røget paprika

1 laurbærblad

1 teske revet frisk ingefær

½ teske sukker

½ teske cayennepeber

salt

400 gram benløs kylling

1 spiseske tomatpuré

200 gram græsk yoghurt

1,5 dl kokosmælk

½ økologisk citron

300 gram fuldkornsris


SÅDAN GØR DU:


  1. Sæt ris over til kogning (følg vejledningen på pakken)

  2. Hæld olivenolie i en stor gryde på medium varme.

  3. Hak løg fint og brun dem i gryden

  4. Tilføj karry, hakket hvidløg, ingefær, kanel, paprika, laurbærblad, sukker, salt og rør rundt i 2 min.

  5. Hak kylling i tern og brun i gryden.

  6. Tilføj yoghurt, kokosmælk og tomatpure og skru helt ned for varmen.

  7. Når retten har simret i 20 min, presses og rives citronen. Citronsaft og skal hældes ned i retten, hvorefter den skal simre i yderligere 5 min.

  8. Fjern laurbærbladet og server med ris.


Velbekomme!


Skrevet af:

DANIEL KNAAP

✔ st. Cand.scient klinisk ernæring

✔ Statsautoriseret klinisk diætist

✔ Personlig Træner

✔ Sportsskadeterapeut

✔ Fitnessinstruktør

✔ Ernæring og sundhed

www.knaap.dk

197 visninger
  • Facebook
  • Instagram Social Ikon

Adresse:

Trekronergade 147b

2500 Valby 

kontakt@knaap.dk

Tel: 53 53 35 53 

KNAAP

KOST • TRÆNING • COACHING

Kontakt mig her - så ringer jeg dig op!