Ramen med kylling og frisk grønt

Opdateret: 9. apr. 2019

En skål ramen er en asiatisk smagsbombe og en lækker kombination af mørt kød, med friske grøntsager, nudler – og hvis man ønsker det – et blødkogt æg.


Retten har en rigtig god sammensætning af næringsstoffer, med det proteinrige magre kød, friske fiberrige grøntsager - og erstatter man de traditionelle nudler med fuldkornsnudler, er der god mulighed for at lægge en rigtig god bund.


Selvom ramen indeholder forholdsvis mange ingredienser, tager det ikke lang tid af lave. Derfor er retten også god til den travle hverdag. Der er rig mulighed for at tilføje eller fjerne ingredienser i din ramen - kun fantasien sættter grænser.

Ramen er en japansk ret, men stammer faktisk oprindeligt fra kina.


Opskrift

4 portioner


I én portion:

Kalorier: 350 Proteiner: 35 g Kulhydrater: 40 g Fedt: 5 g


Forberedelestid: 10 min

Samlet tid: 30 min


Indhold:

Husk at skylle dine grønsager grundigt inden de serveres

500 gram kyllingebryst

4 x fintsnittede gulerødder

2 x fintsnittede rød peber

1 lime

1 fintsnittet løg

4 fed finthakkede hvidløg

1 spiseske revet ingefær

½ Broccoli skåret i små stykker

1 bundt grovhakket persille

50 gram spinat

1 liter kyllingefond (1 liter vand med 2 bouillonterninger)

200 gram nudler

3 spiseskeer hvidvinseddike

1 spiseske fiskesovs

2 spiseskeer østerssovs

½ kop soyasovs

1 spiseske olie

1 spiseske sød chilisovs

1 spiseske sesam

Salt og peber


Ramen er rig på grøntsager. Husk du selv kan tilsætte eller fjerne forskellige grøntsager efter smag. Grundet det høje indhold af grøntsager, er ramen forholdsvis kaloriefattig - og stadigvæk fuld af næring.

SÅDAN GØR DU:


1) Start med at forberede nudlerne. Hæld vand i en gryde og bring vandet i kog. Hæld nudlerne i vandet og lad dem koge i ca. 3 min (følg eventuelt fremgangsmåden på pakken).


2) Hæld vandet fra og skyl nudlerne igennem med koldt vand. Hvis nudlerne klistrer sammen, kan man med fordel hælde en teske olie til og røre forsigtigt rundt.


3) Tag en ny gryde over medium varme. Smør med smule olie og hæld fintsnittede løg i og rør rundt indtil de bliver bløde.


4) Hæld nu finthakkede hvidløg og revet ingefær ned i gryden og rør rundt i ca. 30 sekunder.

5) Tilsæt kyllingefond, sød chilisovs, soyasovs, østerssovs, fiskesovs, hvidvinseddike og rør rundt.


6) Kyllingebrystfileter skæres over på langs. Når kyllingefonden/suppen begynder at simre, hældes kyllingen i, som koges i ca. 15 min.


7) Tag kyllingen op på en tallerken og riv den i strimler med to gafler, og hæld herefter kyllingen tilbage i suppen.


8) Tag 4 dybe tallerkener eller skåle og gør klar til serveringen.


9) Først hældes nudler i, herefter de friske grøntsager og til sidst hældes suppen over (husk at fordele kyllingen ligeligt i de 4 serveringer).


10) Server med sesam og frisk lime.


Velbekomme!



Se mere på www.knaap.dk


Skrevet af:

DANIEL KNAAP

✔ st. Cand.scient klinisk ernæring

✔ Statsautoriseret klinisk diætist

✔ Personlig Træner

✔ Sportsskadeterapeut

✔ Fitnessinstruktør

✔ Ernæring og sundhed

www.knaap.dk

84 visninger
  • Facebook
  • Instagram Social Ikon

Adresse:

Trekronergade 147b

2500 Valby 

kontakt@knaap.dk

Tel: 53 53 35 53 

KNAAP

KOST • TRÆNING • COACHING

Kontakt mig her - så ringer jeg dig op!