Sød vanillegrød med kardemomme, choko-creme, mandler, kokos og kakaonibs

Opdateret: 4. dec. 2018

Få en god start på dagen med denne lækre vanillegrød med kardemomme, toppet med friskrørt choko-creme, mandler og kakaonibs. Denne morgenmad der tager udgangspunkt i den traditionelle havregrød, med et lille twist. Morgenmaden har en god fordeling af proteiner, fuldkorn og sunde fedtsyrer.


1 person

Kalorier: 400


Grød:

50 gram grovvalsede havregryn

3 dl skummetmælk

½ teske salt

½ tsk vanillesukker

Kardemomme

Easis sød


Topping:

60 gram græsk yoghurt 2%

5 g kakaonibs (ca. en teske)

½ teske kokosmel

10 g hakkede mandler ½ teske kakaopulver



SÅDAN GØR DU:


  1. Hæld mælk i en gryde over høj varme, sammen med salt, kardemomme og en ½ teske vanillesukker

  2. Når mælken er varm, hældes havregryn i gryden

  3. Rør jævnligt i gryden i et par minutter, til massen bliver fast. (Fordelen ved at koge grøden på høj varme er, at grynene vil bevare sin tekstur. Hvis dette ikke ønskes, kan man med fordel koge grøden op i længere på lavere varme i en smule længere tid, til konsistensen opnås)

  4. Tag grøden af varmen og lad den stå i et par minutter

  5. Smag eventuelt til med en smule Easis sød

  6. Rør kakaopulver og græske yoghurt sammen i en skål og tilføj eventuelt en smule Easis sød.

  7. Grøden hældes i en dyb tallerken eller skål og toppes med kakao-creme, kokos mandler og kakaonibs


Det er en god start på dagen - Velbekomme!



Skrevet af:

DANIEL KNAAP

✔ st. Cand.scient klinisk ernæring

✔ Statsautoriseret klinisk diætist

✔ Personlig Træner

✔ Sportsskadeterapeut

✔ Fitnessinstruktør

✔ Ernæring og sundhed

www.knaap.dk

25 visninger
  • Facebook
  • Instagram Social Ikon

Adresse:

Trekronergade 147b

2500 Valby 

kontakt@knaap.dk

Tel: 53 53 35 53 

KNAAP

KOST • TRÆNING • COACHING

Kontakt mig her - så ringer jeg dig op!